Bingovarianter

Bingo är något som vi spelat i Sverige sedan 1960-talet. Men den bingo vi spelar är inte den enda sortens bingo, utan det finns flera olika varianter att välja mellan. Och på nätet är den klassiska bingon faktiskt i minoritet. De flesta spelar någon variant. Dessa nedanstående är då de vanligaste

Mönsterbingo

Mönsterbingo är i stort sett klassisk bingo men med en twist. Liksom i vanlig bingo får du en bingobricka med fem gånger fem rutor, som alla har ett nummer. Skillnaden är att ditt mål inte är att få fem i rad, utan att fylla i ett mönster som finns förtryckt på brickan. Detta är en mycket populär bingovariant online, och den om vet hur man spelar vanlig bingo kommer snabbt in i den.

90-bollars bingo

Att kalla detta en variant av bingo är att ta i. I flera länder är 90-bollars bingo standard, och vad folk menar med bingo. 90-bollars bingo kan verka lite väl annorlunda vid ett första ögonkast, men är mycket lätt att lära sig. Brickorna består av tre rader, där varje rad har nio rutor. Den första kolumnen har nummer mellan ett och tio, den andra mellan elva och tjugo och så vidare. Men inte alla rutor har nummer. Målet är att fylla först en, sedan två, och så slutligen tre rader. Efter varje fylld rad delas pris ut. I princip är 90-bollars bingo det samma som klassisk bingo, förutom att brickan ser lite annorlunda ut.

Variantbingo

Variantbingo är väldigt lätt att lära för den som spelat vanlig bingo. Skillnaden är att spelarna får en bricka som består av tre vanliga brickor, sammanlagt 75 nummer. Inga nummer upprepas, och målet är att först få fem i rad, sedan två rader med fem i rad, och så vidare. Variantbingo är i princip vanlig bingo, men med större bricka och som tar längre tid att spela. De som först lyckas få en, två, tre och fyra fem i rad vinner, och slutvinnaren är den som lyckas fylla en hel bricka.