Kan man fuska i bingo?

Bingo är ett slumpens spel, om detta finns inga tvivel. Men självklart så finns det alltid personer som hävdar att det finns olika strategier och system som fungerar.

Joseph E Granville har skrivit en bok som heter ”How to win at bingo” där han redogör för olika, i hans ögon, vinnarstrategier. Boken har dock fått mycket dåliga betyg, och vissa menar dessutom att det är en ren bluff. En strategi som ibland nämns i bingosammanhang är försöket att räkna bingobollar. Visst kan du försöka dig på detta, men det är mycket komplicerat och i slutänden inte värt det. Dessutom förefaller det ganska absurt faktiskt att det skulle löna sig eftersom det inte är ett spel som matematiskt går att räkna ut på samma sätt som till exempel Black Jack om man inte är ett geni.

Det finns dem som menar att bingobollar med numren 7 och 11 är otursnummer och att de bara dyker upp i 20 procent av fallen. En del påstår också att man bör spela mellan 8 och 11 på fredagar och lördagar, då detta är den bästa tiden att vinna jackpotten. Detta är förstås rent skrock och myter av det här slaget och andra liknande är det väl så klart upp till dig att tro på, men vi rekommenderar att du struntar i sådana här påståenden som är utan någon som helst faktagrund.